lauantai 24. marraskuuta 2007

Perjantai Napapiirillä 23.11.2007

Aamu ja herätys seitsemältä.. Se on kuulemma tälle talonväelle aikaista, vaikka isäntä kuulemma joskus herää 4.45, silloin kun sillä on aamuvuoro, mutta tuo muu sakki, se nukkuu reilusti aamuun..
Syötiin siinä sitten lasten kanssa aamupalaviilit ( oih, niissä oli toveri-Ammujen kuvia) ja lähdettiin sinne kerhon pihalle, mistä linjuriauto meidät noukki kyytiinsä:)
Oli siellä paljon niitä penkkejä, ja tämä sakki kun meni istumaan ihan taakse.. tai oli meidän takana vielä pojanviikarit Sulo ja Joel - niilläkin oli kotona Ammuja!

Tälle reissulle me sovittiin, että meikäläinen jättää hinkit ja laukun majapaikkaan, kun niitä olis kuulemma hankala pitää mukana, no minkäs teen, kun ääneni on hiljainen ja päätäntävaltaa ei kovin ole..
Ensin mentiin Rovaniemellä kirkkoon, siellä ne kerholaiset esitti muutamat laulut ja oli joku aamuhartaus.. aika moni lapsi siellä juoksi siellä edessäkin, mutta meidän mukulat pysyi melkein koko ajan penkissä..
No mutta joo.. Sitten käytiin syömässä.. siellä oli semmonen elämysravintola, jossa oli tosi pimeää ja en sitten uskaltanut tulla edes Sanskun laukusta pois, kun oli aikasta pelottavaa kuitenkin pienelle Ammulle!

Mutta asiaan.. Sitten päästiin Pukin kammariin.. Juteltiin siinä mennessä mukavia yhen kivan tonttupojan kanssa ja se sitten antoi noille Lapsille ja tälle Hilmalle sellaiset kiltteystarrat, joka oli ainakin Ammulla aika kutittavasti karvoissa kiinni..
No siellähän ei siellä pukin kammarissa saanut olla emännän kameraa mukana, mutta Viivi tyttö esitteli minut pukille ja senkin kertoi, että olin tullut kiinasta:)

Siellä joulupukin maassa oli aika paljon noita lahjatavarakauppoja, niissä monessa ne täytteli hyllyjä, kun oli kuulemma huomenna lauantaina siellä viralliset avajaiset tälle kaudelle..


Tässä kuvassa pääsin poseeraamaan postitontun kanssa.. Tuossa takana näkyy tuo erikoisleimalaatikkokin.. Ja se tuo emäntä pahoittelee, että kirjotti niin kiireellä parit kortit, kun ajatteli, että aikaa ei ole, mutta oli sitä sitten lopulta kuitenkin.. että oltais vaikka voitu ne ihan rauhassakin raapustaa.. (siellä olis muuten ollu monta nuorempaakin tonttua kanssani kuvaan, mutta tämä tonttu halusi tulla ihan itse!)

Tässä kuvassa näkyy sitten se napapiiri.. ja jo vain välkehtivät korvakoruni kilpaa maapallon kanssa! Tuossa samalla katsottiin, kun joku ulkomaalainen setä kuvasi videota tyttöystävästään, joka laski "pyllymäkeä"..
Tämä meidän porukan pojankossi Juuso, meinasi laskea isosta liukumäestä ja käveli leukansa siihen tankoon, josta pitäisi ottaa kiinni, kaatui selälleen ja tuli vauhdilla mäen alas.. Minäkin siinä sitten Hilmana silittelin sitä, että saatiin poika hiljaiseksi..

Siellä Joulupukin oven edustalla oli aikasta isoja lumiukkoja.. tai näytti että ne sedät vasta niitä rakenteli.. Siis me nähtiin että auton peräkärryn kyydissä oli tuo lumiukon pää.. oli se vaan aika iso.. Tuossa ne Juuso ja Viivi sitä ihmettelee..

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin Rovaniemeltä.. Matka jatkuu.. Huomena ehkäpä jo uusia tuulia!

Ei kommentteja: