keskiviikko 31. lokakuuta 2007

Aberdeenin serkut yms.

Eilinen oli taas tylsä päivä. Iso-täti kävi hammaslääkärissä eikä ottanut minua ollenkaan mukaan. Se on varmaan niin vanha, että siltä putoo hampaat ja siksi pitää käydä aina hammaslääkärissä.
Mutta tänään olikin sitten paljon touhua. Aamupäivällä oli kokous (taas!), mutta sen jälkeen lähdettiin ulos. Täällä on tosi vanhoja rakennuksia. Riihen ulkoseinässä on semmoinen pyörä, jota hevonen on pyörittänyt ja puimakone on sitten puinut viljaa. Nyt on vaan aika rähjäisen näköinen pyörä jäljellä. Hyvä siinä oli kyllä kiipeillä.
Sitten täällä on makasiini. Siellä säilytetään viljaa, siis jyviä. Niistä jauhetaan lehmille jauhoa ruuaksi. Minulla oli vähän nälkä ja ajattelin, että voisin pikkuisen ottaa välipalaa.
Mutta Iso-täti ei antanut minun kiivetä jyvätorvea pitkin makasiiniin. Siitä torvesta kuulemma otetaan jyviä ulos, ei ammuja sisään, säkki tai traktorinkauha pannaan alle ja avataan luukku.
Makasiiniin pitää kuulemma mennä ovesta. Mutta siinä ovessa oli niiiiin iso avain, etten saanut sitä käännettyä. Yritin kyllä ihan koko painollani.
Siinä makasiinin ja riihen lähellä oli aika kiva mänty. Siihen oli helppo kiivetä ja meninkin Iso-tätiä piiloon.
En kuitenkaan raskinut olla pitkään piilossa, kun Iso-täti huolestui, että olen ihan kokonaan hukuksissa. Tänään oli kyllä kiva aurinkoinen päivä pitkästä aikaa. Onneksi minulla on hyvä aurinkohattu.
Sitten alkoikin jännittävä työ. Laitumelta haettiin kaikki yhdeksän Aberdeenin serkkua. Ne eivät ihan kaikki halunneet tulla sieltä pois. Ja varsinkaan ne eivät halunneet mennä ovesta sisään navettaan. Minuakin jännitti niin, että kuvat vähän tärähtelivät.
Ylemmässä kuvassa taitaa olla Taava. Ja tuossa alla on varmaan Sorja. En oikein hyvin vielä muista serkkujen nimiä.
Näillä kahdella pienellä oli niin kova kiire toisten perään, että niistä en saanut ollenkaan tarkkaa kuvaa. Ne vain möökyivät, kun toiset oli jo viety navettaan. Kyllä nekin sitten pääsivät kavereittensa luo. On se ihan mukava, kun ei serkkutyttöjen tarvi olla yöpakkasessa ulkona, ja syyssateessa.
Kun kaikki serkut oli saatu navettaan kävimme Iso-tädin kanssa vielä avaamassa portit, että kaupunkilaiset pääsevät mökeilleen. Sitten mentiinkin jo kiireesti sisälle ja kahvia keittämään.

Ei kommentteja: